ROMANYA & TRANSİLVANYA-ŞATOLAR & BULGARİSTAN TURU 2 Gece 4 Gün Tur Programı
Kalkış Yerleri: 20:00 - Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü 20:30 - Mecidiyeköy Migros Önü (eski Ali Samiyen karşısı), 21:00 - Bakırköy Ömür Plaza
Gezilecek Yerler: Bükreş (2), Transilvanya,Varna ,Nesebar,
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Bükreş

20:00 - Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü

20:30 - Mecidiyeköy Migros Önü (eski Ali Samiyen karşısı),

21:00 - Bakırköy Ömür Plaza

Siz Değerli Misafirlerimizi karşılayarak seyahatimize başlıyoruz. Çorlu Edirne Karayolu üzerinden  Hamzabeyli Kara Hudut Kapısına Doğru Hareket Ediyoruz. Burada Gümrük Ve Pasaport İşlemlerinin Ardından Bulgaristan’a Giriş Yapıyoruz. Gece Yolculuğumuzun Ardından Sabah Saatlerinde Romanya’ya Giriş Yapacağımız Rusçuk/ Giurgiu Kara Hudut Kapısına Ulaşıyoruz, Pasaport & Gümrük İşlemlerinin Ardından  Romanya geçiyoruz.



2 Gün: Bükreş

Bulgaristan geçilerek yaklaşık  10 saatlik yolculuğumuzdan sonra Sabah saatlerinde sınır kapılarındaki işlemlerimizin ardından yol üzerinde bulunan tesisimizde kahvaltı molası veriyoruz ve kahvaltının ardından Doğunun Paris’i olarak hafızalara kazınan Bükreş’e hareket ediyoruz ve şehir turumuza başlıyoruz. Doğu'nun Paris'i Bükreş’de  İhtilal Meydanı, Üniversite Meydanı, Milli Tiyatro. Çavuşesku tarafından yaptırılan “Halk Evi” ,ATATÜRK heykeli , Garnizon binası , panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.Şehir turu sonrası vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Romanya’nın her bir bölgesinden getirilmiş köy evlerinin sergilendiği Köy Müzesi turumuza katılabilirler (20 EURO).Otelimize yerleşme sonrası Serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği extra (60 Eur) Romen  Gecesi turuna katılabilirler.

 



3 Gün: Bükreş - Transilvanya & Şatolar Turu

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimizle beraber ekstra olarak düzenlenecek Romanya’nın en can alıcı noktası ve şatoları ile hafızalara kazanan ‘’TRANSİLVANYA & ŞATOLAR’’ (70 EURO ) turumuza başlıyoruz. Müthiş doğa ve tarihi güzellikleri içinde barındıran turumuza ilk olarak Avrupa’nın en güzel şatolarından biri olan Peleş Sarayı ziyareti ile başlıyoruz. Burayı ziyaret ettikten sonra Bran şehrine hareket ediyoruz ve burada Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III.Vlad'ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş ve vampir efsanesinin doğduğu gizemli Drakula Şatosunu ziyaret ediyoruz. Misafirlerimiz burada meşhur isli peynirin (Kaşkaval) tadına bakabilirler ve hediyelik eşya alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında tarihi güzellikleri ve kafeleri ile ünlü Braşov şehrine hareket ediyoruz. Ortaçağ Alman Rokoko üslubunda inşa edilmiş tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir surları, korunmuş dar sokakları başlıca göreceğimiz yerler arasındadır. Tur programımızın ardından Bükreş’e geçiş yapıyoruz. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Bükreş – Rusçuk - Varna - Nesebar - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden Rusçuk üzerinden Karadeniz’in incisi olarak adlandırılan Bulgaristan’ın en büyük üçüncü şehri Varna’ya hareket ediyoruz. Varışımıza müteakip panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuzda  Roma Hamamı, Arkeoloji Kompleksi, Bazilika ve Katedral göreceğimiz yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuz sonrası enfes Restoranlarla süslü olan kordon da yürüyüş ve kısa süreli serbest zaman sonrası,Burgas’a bağlı olan dar bir geçit ile anakaraya bağlı romantik, kayalık bir yarım adanın üzerinde yer alan ve 1983 yılında da eşsiz bir tarihe ve kültüre sahip olması nedeniyle Dünya Kültür Mirası Anıtı olarak seçilen Nesseber antik kentine geçiyoruz. Tarihi yarım adada bin yıldır varlığını koruyan Roma, Bizans ve ortaçağ kalıntıları ile Bulgar kiliseleri bulunur. Kent 13.yy ve 14.yy lardan kalma kiliseleri ile ünlü iken kiliselerin özellikle cephe tasarımları ile ilgi çekicidir. Bizlere görkemli antik atmosfer sunan Nesseberda ziyaretlerimiz sonrası, Bulgaristan’ın diğer Karadeniz şehri olan Burgas’dan panoramik olarak geçerek Dereköy sınır kapısına varıyoruz.Kırklareli üzerinden akşam saatlerinde İstanbul’a varış, gezimizin sonu ve misafirlerimizin alındıkları noktalara bırakılması. 

 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş Dönüş Ulaşım.
  • Belirtilen otellerde iki kişilik odalar da 2 gece oda kahvaltı konaklama
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri.
  • Seyehat ve Sağlık Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Extra ve Program dışı geziler,
  • Kişisel harcamalar.
  • Yurt dışı çıkış vergisi ( tur hareketinden önce bankaya yatırılması tavsiye edilir)
  • Şehir ve otel vergileri 10 Euro
  • Schengen vize ve hizmet bedeli 
  • Transilvanya Şatolar turu isteğe bağlı olup extra 70 Euro dur.


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://gezimod.com/tur-5282-romanya-transilvanya-satolar-bulgaristan-turu-2-gece-4-gun.html


    0850 433 74 34


    Bu çıktı 22.10.2024 15:27 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.